0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Wegens vakantie worden in de weken 28-29-30 geen bestellingen verwerkt/verzonden.

 

Een zonneschermdoek vervangen bestaat uit een aantal eenvoudige stappen. Iemand die zelf een beetje handig is, kan eenvoudig honderden euro's besparen. Bekijk vooral onze montage video's goed, een beeld zegt tenslotte meer dan duizend woorden. In deze video's wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw zonneschermdoek zelf kan vervangen.
 

Het opmeten van uw zonneschermdoek

Vragen over uw zonneschermdoek opmeten? Bel gerust voor overleg: 0416-662613


Een zonneschermdoek vervangen van een uitval zonnescherm


Vragen over een zonneschermdoek vervangen van een uitvalscherm? Bel gerust voor overleg: 0416-662613

Een zonneschermdoek vervangen van een knikarm zonnescherm

Vragen over het vervangen van een zonneschermdoek van een knikarmscherm? Bel gerust voor overleg: 0416-662613

Het stappenplan om een zonneschermdoek te vervangen

 

1 - Draai het zonnescherm helemaal uit 

Er mag helemaal geen spanning meer op het zonneschermdoek staan. De peesgleuf in de bovenrol moet helemaal naar voren komen te staan.

 

2 -  Verwijder het zonneschermdoek uit het scherm

Zet onder en boven een stanleymes tegen het aluminium en trek deze door het zonneschermdoek. Op deze manier is alleen nog maar een klein deel van het zonneschermdoek om de pees in de bovenbuis aanwezig en om de pees in de voorlijst. Dit is niet strict noodzakelijk, maar het maakt het verwijderen van het zonneschermdoek een stuk eenvoudiger.

Verwijder de pees en het zonneschermdoek restant uit de voorlijst en bovenbuis. Vaak moet hier een zijkapje van de voorlijst voor gedemonteerd worden via een paar kleine schroefjes. Spreekt voor zich. In de bovenbuis is de pees vaak met een klein schroefje vastgezet. Afhankelijk van het type zonnescherm kan het zijn dat de zijkap en het lagerblok gedemonteerd moeten worden. Doe dit dan aan de NIET-aandrijfzijde. Zorg er voor dat de as niet valt, door deze vast te zetten met een spanband, touw of lijmtang.

 

3 - Bereid het nieuwe zonneschermdoek voor

Rol het nieuwe zonneschermdoek uit OP het oude zonneschermdoek. Dit is om te voorkomen dat het nieuwe zonneschermdoek vies wordt. Het is ook verstandig om uw handen en de armen van het zonnescherm even goed te wassen! Het zou zonde zijn als het nieuwe zonneschermdoek al vies is voor het gemonteerd wordt. 

 

4 - Monteer het nieuwe zonneschermdoek5 - Trek het zonnescherm weer in. 

Is uw zonnescherm elektrisch aangedreven; stel de motor af op een nieuw begin en eindpunt. 

U heeft uw zonneschermdoek zelf vervangen, gefeliciteerd!