0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Wegens vakantie worden in de weken 28-29-30 geen bestellingen verwerkt/verzonden.

 

Kan ik zelf een zonneschermdoek vervangen?

Jazeker! Bekijk hiervoor onze video handleidingen onder zelf vervangen of lees ons 5-stappen plan. Het is eenvoudiger dan de meeste mensen denken. U bespaart snel honderden euro's als u geen vakman in hoeft te huren.

Kan ik zelf een zonneschermdoek vervangen van een uitvalscherm?

Jazeker! Een uitvalscherm is in essentie niet anders dan een knikarmscherm. U kunt gewoon het 5 stappenplan volgen onder zelf vervangen.

Kan ik zelf een screendoek vervangen van een screen?

Jazeker, iemand die een beetje handig is draait hier zijn hand niet voor om. Het principe lijkt erg veel op het vervangen van een zonneschermdoek. 

Hoe bepaal ik de afmetingen van het zonneschermdoek dat ik nodig heb?

Onder zelf vervangen kunt u hier een video handleiding voor vinden. Draai het zonnescherm volledig uit. Bepaal de breedte van het zonneschermdoek helemaal aan de voorlijst. Voor de hoogte of uitval van het zonneschermdoek meet u de afstand van de voorlijst tot aan de bovenbuis, daar telt u 20 cm bij op, om een extra slag om de bovenbuis te houden of als u een snel-montagestrip wenst te gebuiken.  
 

Voor welke types zonwering zijn de zonneschermdoeken geschikt?

Onze zonneschermdoek collectie is geschikt voor alle types zonwering (behalve screens, daar wordt screendoek voor gebruikt). Het is echter wel zo dat onze montagevideo's en instructies gericht zijn op zonneschermdoek vervangen van knikarmschermen en uitvalschermen.

Hoe wordt mijn zonneschermdoek geleverd?

Als u kiest voor bezorging., wordt uw zonneschermdoek op maat in een doos in een plastic zak geleverd. Op die manier wordt voorkomen dat het zonneschermdoek beschadigd.Wordt er een zoom in het zonneschermdoek genaaid?

Bij standaard acryl zonneschermdoek wordt er aan alle kanten van het zonneschermdoek een zoom genaaid, aan de zijkanten van het zonneschermdoek noemen we dit een zogenaamde zijzoom. Aan de boven- en onderkant van het zonneschermdoek wordt standaard een zoom geconfectioneerd waar de doekpees in kan. Kiest u voor de Snel-montagestrip aan de bovenzijde van het doek, dan komt deze in de plaats van een zoom voor een doekpees.


Bij Uni XL doek wordt er geen zijzoom geconfectioneerd, daarbij wordt het zonneschermdoek ultrasoon gesneden. Dit zonneschermdoek wordt naadloos geconfectioneerd waardoor het dunner en mooier oprolt.

 

Kan ik een zonneschermdoek naadloos bestellen?

Het acryl zonneschermdoek wordt normaal in banen van ± 120 cm geconfectioneerd. De overlapnaden en zijzomen worden tegenwoordig gelijmd. Je ziet vaak dat oude zonneschermdoeken genaaid zijn en dat de zonneschermdoeken op de stiknaden loslaten. Hieronder een afbeelding van de manier waarop dat geconfectioneerd wordt.Het Uni XL zonneschermdoek van Tibelly wordt naadloos geconfectioneerd. Het zonneschermdoek wordt voorzien van een peeszoom aan de boven- en onderzijde, de zijkanten worden ultrasoon gesneden. Het grote voordeel van uni XL zonneschermdoek is dat het doek dunner en gelijkmatiger oprolt. Uni XL is verkrijgbaar in 17 kleuren, zie hiervoor onze naadloze zonneschermdoek collectie van Tibelly.

Hieronder een afbeelding van de manier waarop dat geconfectioneerd wordt.Wat is een doekpees?

Een doekpees is een kunststof strip die in de zoom van het zonneschermdoek wordt geschoven om hiermee het zonneschermdoek in de bovenrol en onderlijst vast te zetten. De pees zorgt er ook voor dat het zonneschermdoek op spanning gebracht wordt. in onze video handleidingen onder zelf vervangen komt dit ook aan bod.


 

Hoe bepaal ik welke pees ik nodig heb?

In principe kunt u de pezen uit het oude zonneschermdoek gebruiken. Deze zijn in de regel nog in prima staat. Wilt u echter ook de pezen venieuwen kunt u de afmetingen met een schuifmaat bepalen. Het makkelijkste is om de pees even een klein stukje uit de voorlijst te halen en dan te meten. De pees boven en onder zijn van dezelfde afmeting.

De snel-montagestrip voor in de bovenrol is zo ontworpen dat deze in iedere peesgleuf past.

Wat is een peesgleuf?

Een peesgleuf is een gleuf in de bovenrol en onderlijst waarin de pees met het zonneschermdoek wordt geschoven. De combinatie van pees en peesgleuf zorgt ervoor dat het zonneschermdoek netjes aan de constructie vastzit. Hieronder een voorbeeld van een peesgleuf in een bovenrol.
 

 

Wat is een Snel-montagestrip? 

De Snel-Montagestrip voor zonneschermdoek wordt in de bovenbuis gehaakt. Deze strip is ideaal voor het vervangen van zonneschermdoeken ter plaatse. Er is bijna geen demontage nodig aan de bovenbuis. Als de oude pees verwijderd is, dan is de bovenbuis helemaal voorbereid om het nieuwe doek in te "haken". Bijkomend voordeel is dat het doek eerst in de onderlijst getrokken kan worden en daarna pas in de bovenbuis gehaakt worden. Het is vaak wat onhandig om het doek in de bovenbuis en onderlijst tegelijk te schuiven. Bij onze video handleidingen onder zelf vervangen ziet u hoe eenvoudig een snel-montagestrip werkt.Wat zijn de verzendmogelijkheden?

Via een pakketdienst voor Nederland of Belgie of op komen halen in Heusden. Samples of samplewaaiers kunnen met de brievenbus post verstuurd worden.

Wat als ik geen standaard doek nodig heb, maar een bijzondere vorm?

Wij kunnen in principe allerlei bijzonderheden aan. Overleg aub telefonisch  of via de mail met ons over uw wensen Wij maken graag een offerte voor u.